Tempera-maalaus – johdanto

Tempera-maalaus – johdanto

Tempera on eräänlainen maalausväliaine, joka koostuu värillisestä pigmentistä, johon on sekoitettu sideainetta, yleensä veden ja munankeltuaisen emulsiota. Tämän tyyppinen maalausaine on erittäin nopeasti kuivuva ja erittäin pitkäikäinen.

Tempera-maalaus viittaa yksinkertaisesti maalauksiin, jotka on tehty tällaisella väliaineella. Taiteilija jauhaa pigmentin ensin jauheena ja sijoittaa sitten pienen määrän tätä paletille.

Seuraavaksi taiteilija lisää muutama tippa tislattua vettä pigmenttiin. Sitten lisätään munankeltuaisen sideainetta pieninä määrinä, kunnes liuos on niin läpinäkyvä kuin taiteilija haluaa sen olevan. Tarvittava sideaineen määrä riippuu käytetystä pigmentistä. Maalauksen aikana maalin sakeus on säilytettävä, ja tämä voidaan tehdä yksinkertaisesti lisäämällä maaliin enemmän vettä.

Design Elämäntapa Koriste